Tip # 8
Nu till ett ganska allvarligt inlägg. The Kock ska nämligen avslöja hemligheten bakom framgång i matlagning.
Kontraster! Smaka på ordet. Kombinationen sött och salt. Knaprigt och lent. Det ska finnas brytningar i en maträtt för att det ska bli intressant. No shit Sherlock. Men det krävs att upprepas. Våga hitta kontraster. Punkt. Nu vill jag att ni alla tar Tip # på största allvar. Större allvar än Tip # 3.
Sött + Salt = Sant
- En ruta mörk choklad från Lindt 70%
- Några små havssaltsflingor
Drycktips: Ett glas 3 % mjölk är aldrig fel, ännu hellre tysk 3,5 % från Lidl med extra lång hållbarhet
Dagens utmaning: Delge för mig och de andra nördarna om de bästa resepektive sämsta kontraster/smakkombinationer. Bästa bidrag belönas med pris. Ett fint sådant.
Okej det sämsta är: sunnys förpackning med korv och bröd (???) som inte behövde vara i kylen.... Hoppas ingen åt den!
Bästa: fiskbullar i hummersås och spagetti och örtsalt! (fast det kanske bara är konstigt?) :D
haha här borta i Amerikatt är det mac & Cheese with overgrilled chicken som gälle ;)
Jag har många sköna kontrast grejer med tanke på mitt kuliminariskt persiska ursprung..
en sköning är:
Färskpressad Apelsinjuice + salt
Mineralvatten + yoghurt + salt = Dough (nationaldryck)
Chips på frukostmackor, ger mer krunch..
och dem sämsta måste vara
senap, kaviar och messmör på en och samma bratwurst
det absolut bästa, en blandning av sött, salt och ljuvlig krämighet, är chèvre+honung+valnötter+päron + en ugn. kan inte misslyckas, det vet du själv alice. du är ju hjärnan bakom detta.
ge mig priset! maaah