Tip # 8

Gott folk,

Nu till ett ganska allvarligt inlägg. The Kock ska nämligen avslöja hemligheten bakom framgång i matlagning.

Kontraster!
Smaka på ordet. Kombinationen sött och salt. Knaprigt och lent. Det ska finnas brytningar i en maträtt för att det ska bli intressant. No shit Sherlock. Men det krävs att upprepas. Våga hitta kontraster. Punkt. Nu vill jag att ni alla tar Tip # på största allvar. Större allvar än Tip # 3.

Sött + Salt = Sant

  • En ruta mörk choklad från Lindt 70%
  • Några små havssaltsflingor
1. En ruta. 2. Några slumor på. 3. Ät, njut och förstå allvaret med kontraster.

Drycktips: Ett glas 3 % mjölk är aldrig fel, ännu hellre tysk 3,5 % från Lidl med extra lång hållbarhet

Dagens utmaning:
Delge för mig och de andra nördarna om de bästa resepektive sämsta kontraster/smakkombinationer. Bästa bidrag belönas med pris. Ett fint sådant.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Okej det sämsta är: sunnys förpackning med korv och bröd (???) som inte behövde vara i kylen.... Hoppas ingen åt den!



Bästa: fiskbullar i hummersås och spagetti och örtsalt! (fast det kanske bara är konstigt?) :D



2009-04-15 @ 17:00:52
Postat av: linnea

haha här borta i Amerikatt är det mac & Cheese with overgrilled chicken som gälle ;)

2009-04-16 @ 06:48:41
Postat av: Anonym

Jag har många sköna kontrast grejer med tanke på mitt kuliminariskt persiska ursprung..

en sköning är:



Färskpressad Apelsinjuice + salt

Mineralvatten + yoghurt + salt = Dough (nationaldryck)

Chips på frukostmackor, ger mer krunch..



och dem sämsta måste vara



senap, kaviar och messmör på en och samma bratwurst

2009-04-16 @ 13:55:55
Postat av: you know who it is mother f

det absolut bästa, en blandning av sött, salt och ljuvlig krämighet, är chèvre+honung+valnötter+päron + en ugn. kan inte misslyckas, det vet du själv alice. du är ju hjärnan bakom detta.



ge mig priset! maaah

2009-04-16 @ 21:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0