Tip # 12

Soliga saluter,

"Hur gör du för att vara så snygg i köket få klyftpotatis i ugn sådär perfekt?" Ja, ni vet perfekt i storlek, puffighet, sälta och så vidare. Jag fick en uppenbarelse häromdagen när jag gjorde klyftpotatis i ugn för 5390 1/2 gången. Jag ska berätta hur jag gjorde den gången för den blev sååå äcklig. GOD. Tip # 12, med reservation att resultaten kan variera, är alltså

Perfekt klyftpotatis i ugn

  • Fast potatis
  • Olivolja. Eller annan olja. Men då följer man inte intsruktionerna för den perfekta klyftpotatisen
  • Salt och peppar
1. Sätt på ugnen på 250 grader för ovanlighetens skull. 2. Skala inte potatisen. Ni som envisar er med att den ska sköljas så måste den vara torr innan den klyvs. 3. Dela potatisen två, kanske tre gånger beroende på storlek. Vanligtvis blir det två gånger. 4. Lägg ut potatisklyftorna med skalet nedåt (VIKTIGT) i en tillräcklig stor form så det får guppa fint. (Mycket VIKTIGT). 5. Strö på salt i vad ni tror är för stor mängd och dutta/ häll försikigt och jämnt med olivolja. De fina små gula båtarna ska inte dränkas. (Ännu VIKTIGARE). 6. Ställ in i ugnen i en 30 min. RÖR OM EFTER ETT TAG! Temperaturen kan sänkas något efter halva tiden ungefär. Ätes med fördel till något. Typ kött, någon trevlig sås, och den perfekt tossade salladen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0