Tip # 13
Det finns mozzarellasallad och det finns mozzarellasallad. Skillnaden är stor. Mycket stor. Denna sallad har blivit felbehandlad och tappat statusen den egentligen förtjänar. För mozzarellasallad kan vara fantastiskt gott. MEN! Det krävs en del ansträngningar bakom den. Det räcker inte med att skiva upp lite mozzarella och tomat för att skvätta lite olja på. Det är därför detta recpet med tillhörande bild kommer som Tip # 13!
Caprisallad, eller GOD mozzarellasallad
- Inte kylskåpskall buffalomozzarella är ett måste. Absolut inget annat godtas.
- Rumstempererade, ekologiska, solmogna tomater. Vi vill inte gynna konstbevattnade, kemiskt besprutade tomater från Spanien. Mer om det i ett annat inlägg.
- En kruka färsk basilika
- Rödlök och kanske en teenyweenyliten vitlöksklyfta
- Olivolja + balsamicovinäger, nymalen svartpeppar och flingsalt
OBS! Gör denna sallad så den är färsk. Eller så får man har rikligt med dressing.
Kommentarer
Trackback