Tip # 7

Gastronomiska nördar,

Jag skulle påstå att våren är lika helig för oss som Madonnan med barnet är för katolikerna. Den svenska våren i Stockholm är svår att överträffa. Det är något extra charmigt med vår älskade hufvudstad så här i försommartider. Inskränkt, moi? Jag är bara ärlig. Förresten tror jag att alla ni, mina kära undersåtar läsare, är bosatta här. Och ni vet mycket väl vad jag talar om. Och jag vet att ni håller med. Försök inte förneka det.

Vad passar då inte bättre med ett riktigt bra tips till grillsäsongen? Tip # 7 är ett heligt recept på

Grym enkel potatissallad till grillat

  • Potatis, fast. Helt färsk men det är lite väl tidigt nu i april
  • C(K)ocktailkaprisar, hoho.
  • Sugarsnap peas eller sockerärtor
  • Färsk bladspenat. Babyleaf.
  • Vårsalladslök
  • Fetaost
  • Dressing inte helt olik den från Tip # 5. Olivolja. Äppelcidervinäger senap, lika delar typ. En dutt honung, salt och peppar.
1. Om skalet inte är äckligt så behövs det inte skalas. Halvera potatisar en eller två gånger. Vatten i vattenkokare, kortare vätetid + mindre energi = mindre el. ==> Gladare kock + gladare planet. Kokande vatten i kastrull och lite salt. Självklart potatisar i också. Vattenet ska bara precis täcka potatisarna. Mindre mängd vatten blir bättre potatis och ännu en gång ==> gladare planet. Med hjälp av potatissticka får man se om den är färdig. Jag skulle tippa på att det tar 20 minuter. Potatiskok är nästan en lika svår konst att bemästra som att lyckas att koka Ägg. Se Tip # 6. 2. Ånga sugarsnaps. Om man inte har ångset (inte ångest, hoho) så får man nöja sig med att koka dem hastigt. 3. Gör dressing. Höfta lite till önskad smak. Även här får ni lita på det sunda förnuftet. Jag litar på ert sunda förnuft. 4. Låt potatisen svalna lite, den ska fortfarande vara ljummen när den serveras. Skölj sallat om ni vill. Ni vet vad jag tycker om det. Tärna fetaost och hacka vårlöken någorlunda fint. 5.Blanda allt i en stor skål med dressing och avnjut salladen till perfekt grillat kött (Tip om det kommer inom snar framtid)




Kommentarer
Postat av: tjej_15

du glömmer de svarta oliverna!

2009-04-08 @ 22:45:06
Postat av: Anonym

Tack för maten!

Bad kock

2009-04-13 @ 22:17:03
Postat av: Anonym

Istället för vårlök ska du ha Ramslök, som är en vildväxande späd lök från Gotland som är en fantastisk primör i Maj

2009-04-16 @ 22:36:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0