Tip # 5

Glada grisar,

Mycket snack och lite verkstad. Bad kock, bad... Det ska bli ändring på det i detta inlägg. Jag kommer nu att delge ett recept innehållande en av de saker jag skulle kunna leva på, enbart. Getost, goat cheese, fromage du chèvre. Undersaktta inte denna vita lilla klump. Den kan förändra ditt liv. Så det så. Tip # 5

Gudomlig getostsallad

  • Getost, vad annars?
  • Conferencepäron och ingen annan sort är accepterad
  • Machesallat eller någon färdigblandning. Vad helst ni gillar.
  • Valnötter
  • Dressing gjord på dijonsenap, honung, äppelcidervinäger, olja, eventuellt liiiiiite pressad vitlök och rosmarin
1. Ugnen på 175 underbara grader. 2. Skiva päron tunnt, eller tjockt eller på snedden. Gör som ni vill, jag bryr mig inte. Eller kanske, men det är bara om ni bjuder mig på den här salladen. Då vill jag ha någorlunda tunna skivor. 3. Päron på bakplåtspapper. Smula/hacka/mosa på lite ost. In i ugnen högt upp. 4. Under tiden svänger man ihop dressingen. Propotionerna är väl i det älskvärda teskedsformatet men variera något från gång till gång. Ni får lita på ert omdöme ännu en gång. 5. När getosten är sådär fin och lite gyllenbrun så ska den ut. 6. Till själva upplägget. En stor vid skål. Lägg lite sallad i botten. Välj själva om ni vill skölja den innan, jag tycker det är överskattat om det inte är så att man inte ser svarta jordpartiklar på den. Men det händer mycket sällan. Lägg de getosttäckta päronskivorna försiktigt på bladen. Dutta,häll inte (!) lite dressing på salladen. Toppa med lite krossade valnötter. 7. Luta er tillbaka och låt getosten göra det den gör bäst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0