Tip # 6
Greetings,
Jag tipsade om en trevlig god frukost i Tip # 4. Jag förstår att alla inte klarar av en sådan kratftig start på morgonen. Det är få som faktiskt kan det. Jag beundrar dem. Jag tror att ni som besökte sidan inte kunde undgå att lägga märke till de stekta äggen som agerade en sorts topping på matberget. Mmm ja, dessa underbara ägg. Mycket kan man göra med dem. Gulan i håret och vitan som maräng. Men det tänkte jag inte uppehålla mig vid idag. Tip # 6 är en historia. Är man benägen att få fram ett tips får man får läsa lite mellan raderna för att hitta det. Hoho.
Historien om det perfekt kokta ägget.
Det var en gång ett Ägg. Ägget som var vitt på utsidan och gult på insidan låg i en pappkartong i en känd matvarubutik, vars namn inte behöver nämnas. Matvarubutiken besöktes allt för ofta av the Kock som visste precis hur hon ville ha sina ägg. De skulle nämligen vita på utsidan och gula på insidan. När the Kock skulle, för sjätte gången den veckan, köpa det vanliga; typ getost, mjölk och frukt stannade hon vid ägghyllan och tog kartongen som Ägget låg i. Ägget jublade inombords, för det visste att det var mytomspunna the Kock som höll i kartongen. Ägget visste vad som komma skulle, och såg fram emot dess öde.
Klockan åtta dagen därpå tog the Kock fram äggkartongen ur kylen med det hoppfulla Ägget i. Vattenkokaren sattes igång, och Ägget väntade spänt på nästa steg. Det hörde kastrullen klinga och såg det röda ljuset som sken från spisplattan. Stunden var snart inne, det visste Ägget. Helt plötlisligt kände Ägget en hand som omsorgsfullt tog upp det ur kartongen. Kort därefter kände det den något kalla kastrullen mot rumpan och rös till lite. Det kom den en varm fors av vatten rinnande och omringade Ägget så det täckte huvudet precis. "Nu händer det!" tänkte Ägget. Vattnet började bubbla och Ägget blev alldeles utom sig av glädje. Ägget hoppade runt i det bubblande vattnet i kastrullen i FEM minuter och 30 sekunder. The Kock sköljde av det i kallt vatten och åt Ägget,som var vitt utanpå och lagom krämigt gult på insidan, med TESKED toppad med örtsalt. Sedan levde alla lyckliga i sina dagar. Speciellt Ägget.
Jag tipsade om en trevlig god frukost i Tip # 4. Jag förstår att alla inte klarar av en sådan kratftig start på morgonen. Det är få som faktiskt kan det. Jag beundrar dem. Jag tror att ni som besökte sidan inte kunde undgå att lägga märke till de stekta äggen som agerade en sorts topping på matberget. Mmm ja, dessa underbara ägg. Mycket kan man göra med dem. Gulan i håret och vitan som maräng. Men det tänkte jag inte uppehålla mig vid idag. Tip # 6 är en historia. Är man benägen att få fram ett tips får man får läsa lite mellan raderna för att hitta det. Hoho.
Historien om det perfekt kokta ägget.
Det var en gång ett Ägg. Ägget som var vitt på utsidan och gult på insidan låg i en pappkartong i en känd matvarubutik, vars namn inte behöver nämnas. Matvarubutiken besöktes allt för ofta av the Kock som visste precis hur hon ville ha sina ägg. De skulle nämligen vita på utsidan och gula på insidan. När the Kock skulle, för sjätte gången den veckan, köpa det vanliga; typ getost, mjölk och frukt stannade hon vid ägghyllan och tog kartongen som Ägget låg i. Ägget jublade inombords, för det visste att det var mytomspunna the Kock som höll i kartongen. Ägget visste vad som komma skulle, och såg fram emot dess öde.
Klockan åtta dagen därpå tog the Kock fram äggkartongen ur kylen med det hoppfulla Ägget i. Vattenkokaren sattes igång, och Ägget väntade spänt på nästa steg. Det hörde kastrullen klinga och såg det röda ljuset som sken från spisplattan. Stunden var snart inne, det visste Ägget. Helt plötlisligt kände Ägget en hand som omsorgsfullt tog upp det ur kartongen. Kort därefter kände det den något kalla kastrullen mot rumpan och rös till lite. Det kom den en varm fors av vatten rinnande och omringade Ägget så det täckte huvudet precis. "Nu händer det!" tänkte Ägget. Vattnet började bubbla och Ägget blev alldeles utom sig av glädje. Ägget hoppade runt i det bubblande vattnet i kastrullen i FEM minuter och 30 sekunder. The Kock sköljde av det i kallt vatten och åt Ägget,som var vitt utanpå och lagom krämigt gult på insidan, med TESKED toppad med örtsalt. Sedan levde alla lyckliga i sina dagar. Speciellt Ägget.
Kommentarer
Postat av: Susie Q
jag kokade det perfekta ägget idag, DANKE SCHÖN!
Postat av: Mami
Heja Lisen och det perfekt kokta Ägget!
Mami
Postat av: prutt igen
Jag kokar mitt på 6 min nu och det blir PERFEKT varje gång. Inte längre risk för att det blir vattnigt.
Trackback