Erkännande # 2
Lovande Lördag,
Som utlovat tidigare skulle kommande Erkännande vara tillägnat lösviktsgodis. Jag har en hatkärlek till dessa industriellt preparerade sockerbitar. För de är sockerbitar. Inget annat. Eller jo, lite färgämnen finns med också. Nåväl. Lösviktsgodis kan vara ett känsligt ämne att prata om. Man vill inte tycka om det. Man ska gilla mörk choklad från Schweiz. Eller praliner från Belgien. Eller sin egna, kärleksfullt gjorda kaka.Hej töntiga fördomar. MEN! När det ställs fram en skål fylld med dessa små bitesize fyrverkerier kan ingen hålla sig undan. Man hittar alltid någon sort som går ner. Sen hittar man ännu en som faktiskt också är helt okej. Sen slutar det med att man har satt i sig hela skålen som man totaldissade fem minuter innan.
Jag köper sällan lösviktsgodis till mig. Om det är så att jag ska plocka en fredagspåse till lillebror kan det hända att det slinker ner några av mina favoritbitar. Några favoritbitar som tillslut utgör hälften av den totalta mängden i påsen. MEN påsen är fortfarande min lillebrors. Om en film ska ses och man ska "lyxa" till det, så köps det lösviktsgodis. Men inte av mig. "Fyfan, ingen sån skit. Jag bangar. Eller kan du bara plocka ner en sån där soda pop? Jag blev sugen på en" Låter det oftast. Även här slutar det med att jag har tvingat på vedebörande att fylla sin påse med mina favvisar.
Något jag nu kom på är att det faktiskt är Lördag, vilket innebär LÖRDAGSGODIS. Vilket i sin tur innebär att en viss affär som-inte-behöver-nämnas kommer att vara fylld av småglin och möjligtvis mig som ska köpa till sig själva, eller i mitt fall, till någon annan. Hrm. Om jag, mot förmodan, någon gång skulle köpa lösviktsgodis enbart till mig själv, skulle blandningen se ut på följande vis:
Sura flaskor i alla färger och storlekar. Sura döskallar, även här gäller hela färgskalan. Döskallar som är till hälften röda, hälften svarta. Salta fiskar. Fudgefyrkanter, alla smaker. Dumle. Kanske en och annan punschpralin...
Bästa lösviktsgodisblandningen? Fyll kommentarsfältet gott folk!
xoxo,
The Kock
Som utlovat tidigare skulle kommande Erkännande vara tillägnat lösviktsgodis. Jag har en hatkärlek till dessa industriellt preparerade sockerbitar. För de är sockerbitar. Inget annat. Eller jo, lite färgämnen finns med också. Nåväl. Lösviktsgodis kan vara ett känsligt ämne att prata om. Man vill inte tycka om det. Man ska gilla mörk choklad från Schweiz. Eller praliner från Belgien. Eller sin egna, kärleksfullt gjorda kaka.
Jag köper sällan lösviktsgodis till mig. Om det är så att jag ska plocka en fredagspåse till lillebror kan det hända att det slinker ner några av mina favoritbitar. Några favoritbitar som tillslut utgör hälften av den totalta mängden i påsen. MEN påsen är fortfarande min lillebrors. Om en film ska ses och man ska "lyxa" till det, så köps det lösviktsgodis. Men inte av mig. "Fyfan, ingen sån skit. Jag bangar. Eller kan du bara plocka ner en sån där soda pop? Jag blev sugen på en" Låter det oftast. Även här slutar det med att jag har tvingat på vedebörande att fylla sin påse med mina favvisar.
Något jag nu kom på är att det faktiskt är Lördag, vilket innebär LÖRDAGSGODIS. Vilket i sin tur innebär att en viss affär som-inte-behöver-nämnas kommer att vara fylld av småglin och möjligtvis mig som ska köpa till sig själva, eller i mitt fall, till någon annan. Hrm. Om jag, mot förmodan, någon gång skulle köpa lösviktsgodis enbart till mig själv, skulle blandningen se ut på följande vis:
Sura flaskor i alla färger och storlekar. Sura döskallar, även här gäller hela färgskalan. Döskallar som är till hälften röda, hälften svarta. Salta fiskar. Fudgefyrkanter, alla smaker. Dumle. Kanske en och annan punschpralin...
Bästa lösviktsgodisblandningen? Fyll kommentarsfältet gott folk!
xoxo,
The Kock
Kommentarer
Postat av: Pappa
Alice,
Din blogg går från klarhet till klarhet. Får jag tipsa om den den franske filosofen Michel Onfray som har en del kul saker att säga om mat och politik.
11935433238.html" rel="nofollow">http://www.lemonde.fr/aujourd-hui/article/2009/05/15/l-universite-populaire-du-gout-invitation-a-cultiver-son-jardin11935433238.html
Pappa
Postat av: Jossan
kärlek till fudgefyrkanter
Trackback