Erkännande # 3

Bonjour mes chères lecteurs,

Ja, resan till Frankrike bevisade att jag missbedömt och orättvist dissat alla dessa osvenska män. Under en av de matfyllda dagarna fick jag nämligen smaka på flertalet av de franska, mogna gubbarna. Hör och häpna, men dessa var goda faktiskt. De åts med fransk crème fraiche och råsocker vilket resulterade i euofri från min sida. Gubbarna var inte groteskt uppblåsta och fjuttigt röda. De var djupröda och delikata. Så jag måste ta tillbaka delar av min diss från Tip # 15. MEN! Jag håller fortfarande fast vid att det är de svenska jordgubbarna som är de oslagbara.

För övrigt kan jag tillägga att Frankrike är landet där maten är som bäst. Det är ingen nyhet, men bör upprepas då och då. Jag menar vilket land är modern till pâtisserierna och ostarna. För att inte nämna konsten i att njuta både av matlagningen och ätandet i sig.



Folkens öde beror av deras sätt att livnära sig.
Jean Anthelme Btillat-Savarin Smakens fysiologi (1825)

Kommentarer
Postat av: Mami

Vive la France et the kock!

2009-05-27 @ 22:51:35
Postat av: isa

jag skulle bestämt vilja påstå att det är italien!

2009-05-28 @ 21:50:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0