Tip # 14

God förmiddag,

Ni måste tro att jag är en gräsätande vegetarian eftersom det inte finns ett enda recpet innehållande kött. Men så är inte fallet. Jag äter allt. Allt som kommer i min väg. Glufs. Jag ska delge ett recept som innehåller kycklingkött. Svenskt sådant, eftersom det finns gott om söta, gula, fjäderbollar i vårt avlånga mellanmjölksland. Tip # 14

Kyckling i ugn, en variant bland många

  • Svensk kycklinginnanlårfilé. Inte torr, vanlig filé. De är överskattade. Våga vägra vanlig filé.
  • Fetaost
  • En kruka fräsk basilika
  • Citron både skal och saft.
1. Ugn på 175 grader. Kyckling i en ugnsfast form med lite salt och nymalen svartpeppar.2. Riv skalet på citronen innan den pressas. Alltså först riv, sen pressa. 3. Hacka basilika fint, fult eller lagom mycket. 4. Blanda allt i en skål. 5. Stör över blandningen på kycklingen. In i ugnen i 25 minuter ungefär. Det blir inte lättare, eller godare. 5. Avnjutes med vad som helst.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0