Tip # 15
Jag kan idag konstatera att bloggstatistiken går mer upp än ner. Vilket är glädjande. Mycket. Snart har jag alla i mitt våld. Mohaha.
Jag kan också konstatera att det finns ett födelsedagsbarn idag. Åh, dessa födelsedagar man har sett fram emot. Frukost på sängen. Tårta efter maten. Godis däremellan. Kanske låter det som en vanlig dag för vissa. MEN! Det som skiljer födelsedagar åt från alldagliga, meningslösa dagar är Jordgubbstårtan. Som ett tidigt sommarbarn har jag oftast turen att ta del av de dyra, färska, svenska jordgubbarna som agerar topping på grädden och fyllning i den traditionella sockerkaks, med bananmos och hallon/jordgubbslager. Ni andra som fyller år på årets andra dagar, då det är fysiskt omöljgt för jordugbbar att växa, måste ni göra Jordgubbstårta?! Jag frågar er dels
1. Är de spanska/belgiska/nordkoreanska kemiskt besprutade jordgubbarna ens hälften så goda som de svenska?
2. Måste vi envisas med att äta jordgubbar annat än på sommaren, då det är säsong för det svenska?
Tip # 15 är alltså en uppmaning. Kan vi alla komma överens om att äta dessa då de ska ätas och inte försöka oss på någon variant som ändå inte kommer nå upp till de förväntningar som vi har på dem? Om jordgubbar är eftertraktat året kan man frysa bär in från sommaren. Vem är med mig?
Jag kan meddela att min två tidigare tävlingar är avslutade och jag har kårat två vinnare.
Sofie Sanström vann tävlingen i Tip # 2. Hon var för övrigt den enda deltagande.
Isabella Widell vann tävlingen i Tip # 8. Hon var den enda, av två faktiskt, jag kunde identifiera bland kommentarerna.
Eventuell prisskatt kommer att begäras av vinnarna.
P.S.En ny tävling! Wiie. Vilken tårta ska man ersätta Jordgubbstårtan med om man fyller år på annat än sommaren? D.S
Som ett litet höstbarn som jag är och troligen världens största chokladälskare skulle jag ersätta jordgubbstårtan men en chokladtårta! Nu talar vi inte vilken chokladtårta som helst, nej den ljusa chokladmoussen kan slänga sig i väggen och italian kan åka tillbaka till sitt hemland. Det ska vara en mörk mäktig tårta i sacher stil fast med krossad nöt botten, dekorerad med valnötter, serverad med lite syrlig+söt hallonkrämröra och till sist toppad med en klick svag cappucinogrädde! Yummy yum yum kan det bli godare!? och det är fina höstfärger med :D
Choklad sockerkaka/kladdkaka med bananmos och rädde imellan!! bästa tårtan!! får jag alltid på julafton ;)
annars kan jag starkt rekommendera princess´ kolatårta, stört god för 225kr, kom och köp den av mig på söndag ;D
svenska jordbruksprodukter besprutas också
Johan: Du har helt rätt. Men du måste hålla med om att den kemiska besprutningen ger en helt annan smak på de svenska gubbarna än de andra..?
septemberbarnetlisa: Chocochock. hoho
Ebba: Jag ska ge mig på att göra en egen, mycket bättre, än Princess. Om jag vågar..
go for it alice!! men glöm inte att jag måste få provsmaka sen ;)
Aow, nu ser jag allt att du skrev en liten hint.
Smulterpuss
Pankakstårta med hallonsylt och färska hallon är ju aldrig fel :)