Tip # 18

Godmorgon getter,

Getost.
Ja, jag kan inte få nog av denna vita klump, se Tip # 5. Den är inte bara god. Dess konsitens är len men fortfarande sträv (KONTRASTER, gott folk) Getost, du älskade getost. Gift dig med mig. Tip # 18 är otippat nog ett recept innehållande just getost.

Getostkräm till ugnsrostade rotsaker

  • 2 dl Matlagningsyoghurt
  • En rulle getost
  • 3-4 ekologiska morötter, för de behöver inte skalas
  • 1-2 palsternackor,
  • Rödlök i önskad mängd
1. Ugn på 175 grader, jepp jepp. 2. Dela morötter och palsternackor till lagom stora stavar. Och om ni envisas med att skala morötterna, gör det. Ibland kan det behövas, ifall de är lite fula på utsidan. Men glöm inte, det är insidan som räknas. 3. Dela rödlök i klyftor. 4. Stor panna, liten panna eller ugnsfast form. Lite olja, i med grönsaker. Salt peppar och in i ugnen. 5. Mosa getost och blanda med yoghurt. Ställ svalt. 6. Efter 30-40 min, beroende på storlek av stavarna, kan man ringla liiiite matlagningshonung på. Salt och peppar kan alltid tillsättas. Ut med packet. 7. Servera getostkrämen/guckan/röran med rotsakerna och var beredd med champagne och konfetti eftersom gästerna kommer att vilja fria till getosten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0